Tieners achter tralies

Mr Eva Meillo stichting en Openbaar Ministerie

Nederland / 2020

Echte verhalen over jongeren in de misdaad. Gebundeld in een boek bedoeld voor leerlingen in de bovenbouw van havo, vwo en mbo. Doel van het boek is het echte leven van een crimineel te laten zien en tevens te laten zien dat dit geen pretje is, aldus het Openbaar Ministerie.

Het gaat om bewerkingen van artikelen die de auteurs voor Het Parool schreven. De verhalen gaan over jeugdbendes, straatgeweld, afpersen, zakkenrollen en huurmoorden. In Amsterdam.

Het snelle geld wat jongeren kunnen verdienen met criminaliteit is aanzienlijk. Het boek laat zien dat niets zonder kosten is. Het boek wat ook online te lezen is moet bijdragen aan gesprekken hierover met jongeren.

Opdrachtgevers: Openbaar Ministerie, Mr Eva Meillo Stichting. Auteurs: Maarten van Dun en Paul Vugts Illustraties: Aloys Oosterwijk

Meer:

Tieners achter tralies

Met ‘Tieners achter tralies’ wil OM jongeren uit criminele circuit houden (nos.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

View more articles
  • Tieners achter tralies

    Mr Eva Meillo stichting en Openbaar Ministerie Nederland / 2020 Echte verhalen over jongeren in de misdaad. Gebundeld in een boek bedoeld voor leerlingen in de bovenbouw van havo, vwo en mbo.¬†Doel van het boek is het echte leven van een crimineel te laten zien en tevens te laten zien dat dit geen pretje is,…

  • Xtacy

    Openbaar Ministerie/Roorda Reclamebureau Nederland / 2019 Met een parfum aandacht vragen voor drugscriminaliteit. Bij de productie van XTC en andere synthetische drugs, is er gevaar voor aanwezigheid van giftige stoffen, gassen, brand of ontploffing. Ook ontstaat er bij de productie gevaarlijk afval. Dit afval wordt vaak geloosd en levert gevaar op voor de gezondheid van…